Курбла је главни јунак емисије, персонификована идеја. Идеја „курбловања“ је нашироко позната и присутна у нашем друштвву. То је сленг који најпрецизније описује стил живота и деловања. Жеља, креативност су две главне одлике овог феномена. Ретко се доводи у питање „да ли“, главно питање је „како“. Курбла има решење за све, за Курблу не постоји немогућа мисија, Курбла је глас младих, глас прогресивне генерације којом се и бави.

Серија „Курбла – Позитивни млади људи“ у продукцији Новог културног насеља, реализује се уз подршку Нови Сад Омладинска престонице Европе – ОПЕНС 2019, а пројекат је победио и на конкурсу „Центрифуга“ Ерсте фондације кроз програм „Суперсте“.

Емисија афирмише различитост и лепоту различитост на благо алтернативни начин кроз мокументарну и ријалити форму, а приказује позитивне примере из заједнице, мотивишући гледаоце да позитивно размишљају и делају.
„Курблање“ је „стил“ и нашироко познат начин довитљивости, где се уз напоре и упорност, долази до остварења идеје.

Познајеш ли младе људе који наше окружење чине хуманијим, живописнијим, продуховљенијим? Да ли имаш гаришу или екипу коју би волео да видиш у следећој епизоди?

Јави нам се и нека за њих чују сви!

Сајт направио Срђан Марјановић, са пуно 💕 и уз много